Aby bylo veselo

Léto je jedno z nejkrásnějších období, které vůbec máme. Není se tedy čemu divit, že se lidé velmi rádi scházejí a pořádají večírky u sebe na zahradách. Je to ideální čas na setkávání se a poznávání. Dlouhé večery a dostatek tepla nám všem hraje do karet, takže si můžeme do sytosti užívat to, že můžeme být spolu se svými nejbližšími přáteli a rodinou dlouho do noci venku, kde je čerstvý vzduch a ta skvělá atmosféra letních dobrodružství.
Takový večírek není ovšem jen tak. Pro hostitele to může být dokonce velmi náročné, protože se musí postarat hned o několik věcí:

skleničky se slivovicí

  • Zajistit veškeré jídlo a pití. Ano, někdy se opravdu vyplatí si na toto najmout nějakou firmu, která dělá catering na podobných akcí, ale správný hostitel nebo hostitelka bude chtít také přidat trochu ruku k dílu. Je důležité vědět předem, co chcete daný večer pít. To se obvykle odvíjí od toho, co se bude jíst. K mastnému jídlu se samozřejmě hodí pivo, takže není vůbec od věci zainvestovat do celého sudu, protože v tomto vedru si každý dá velmi rád tento osvěžující a hořký nápoj. K pivu se pak tradičně na moravský způsob hodí Slivovice Lihovárek, kterou můžete prokládat.

obchod se slivovicí

  • Výběr hostů. Vždy je důležité, aby se každý na party bavil. Je tedy dobré pozvat lidi vždy jen z jednoho prostředí, kde se všichni znají, ale když je dobrý kolektiv, tak mezi sebe přivítá určitě i s radostí někoho úplně nového.
  • Dostatek místa. Asi jedna z nejdůležitějších věcí. Je nutné, aby si vaši hosté měli kam pohodlně posadit a aby bylo opravdu na každého připravené místo. Samozřejmě, že se v průběhu večera budou všichni tak nějak volně trousit po celé ploše akce, ale je dobré, aby měl každý své místo u společného stolu nebo u čehokoliv jiného, kde se bude večírek konat.
  • Připravit se na špatné počasí. Léto je nádherné a většinu času nám tady svítí sluníčko každý den, ale právě i toto velmi horké počasí vede často ke srážkám či bouřkám, které dokáží překazit nejednu akci. Musíte být tedy připraveni i na tuto variantu.